En seger som satt hårt

Custom Text

IFK Osbys Adam Idström har gjort 2-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Wisseltofta IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Då står det hela klart. Vi får en helt avgörande match om uppflyttningsplatsen i division 5. Detta efter att IFK Osby vann mot Wisseltofta i årets andra derby hemma på IP. En seger som satt hårt inne trots att hemmalaget hade ett stort boll och chansövertag. Till sist orkade inte WIF stå emot längre och segern var fullt rättvis.
– Dyker man upp på rätt ställe finns det bra chanser till mål, säger förste målskytten Alexander Saistam som konserverat sin form på ett ypperligt sätt.

Som vanligt var IFK bollskickligt och lät bollen göra jobbet men precis som vanligt stred Wisseltofta med den där kända viljan som laget skämt bort oss med och man gjorde det därmed svårt för kamraterna att komma till femstjärniga chanser i inledningen. Mot slutet av halvleken hettade det till och Gabriel Cehlin Svensson räddade först Albin Ekströms dåligt slagna straff för att sedan stå för rena fantomparaden. Men till sist fick även han kapitulera i halvlekens sista minut då Alexander Saistam var siste man på bollen och öppnade målskyttet.

Wisseltofta IFs Gabriel Cehlin Svensson räddar en straff under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Wisseltofta IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

IFK Osbys Alexander Saistam gör 1-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Wisseltofta IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Flera heta chanser som förmodligen hade stängt matchen vaskades fram efter pausvilan men det sumpades rejält från Osbys sida och man lyckades inte punktera tillställningen. På fasta situationer var Wisseltofta intressant och det var där det skapades chanser. Anton Malm i Osbymålet var säkerheten själv, även fast han långa stunder fick stå sysslolös. Cehlin Svensson fortsatte att sätta hjärnspöken på andra sidan planen och räddade han inte själv så fick han hjälp av ribban. Men matchen skulle stängas och det var inhoppande Adam Idström (i Hemmamatchkretsar benämnd som långa farbrorn) som i ett friläge passerade Cehlin Svensson och 2-0 var ett faktum. Ett resultat som stod sig tiden ut inför 307 betalande.

IFK Osbys Adam Idström gör 2-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Wisseltofta IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Alexander Saistam var en av de främsta aktörerna i hemmalaget:
– Vi gör det som krävs utan att göra det fint. Wisseltofta är ett lag som alltid krigar på och står lågt vilket blir svårt för oss. Vi visste att om vi håller oss till planen så vinner vi matchen. Skönt att för egen del kunna bidra med mål och nu tar vi sikte mot nästa helg. Det ska bli fantastiskt roligt.

André Bengtsson i Wisseltofta var besviken men också realistisk:
– De har ett bättre lag än oss och spelar jättefin fotboll. Det kan vi inte komma ifrån. Tyvärr får de målet precis före paus annars hade vi kanske kunnat få dem att darra ännu mer. De fasta situationerna fokuserade vi på och där är vi farliga. Vi bygger ett kollektiv och det är där vårt fokus är. Man får nästan nypa sig i armen efter det vi gjort under säsongen. Lilla Wisseltofta som för två år sedan hade 9 man på träningarna och ingen struktur. Nu står vi här, fightas i toppen och alla brinner för detta.

Wisseltofta IFs André Bengtsson under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Wisseltofta IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Bergmans tre spaningar i vinden vid sidlinjen:
· Wisseltoftas chanser att kvala uppåt är därmed borta men frågan är om inte detta är den största prestationen något lag lyckats med i serien i år. Ett nederlagstippat gäng som charmat oss med ett viljestarkt, effektivt och sprudlande spel. Man har utvecklat sitt spel och bibehållit den berömda ”Wisseltoftaandan” som finns ute i skogen och det har burit frukt. En hel fruktsallad om vi ska vara ärliga. Superlativ räcker inte till men det är bara att ta av hatten för det blåa laget och dess säsong.
· Ludvig Lindmark fick en bollrekyl rakt i ögat och var tvungen att byta. Det såg inget vidare ut men skulle förvåna mig väldigt om # 6 inte finns på planen i seriefinalen nästa helg. Oj, så viktig han är för Osbys spel.
· Då stänger vi ner denna makalösa derbyhelg med hockeydrabbning och fotbollsbatalj inom 24 h. Kan det ha hänt något liknande tidigare? Det är en ynnest att jobba med lokalidrotten i den här bygden och visa kommunens ledning att det finns så oerhört mycket att satsa på. Låt oss aldrig vika ner oss utan stå starka tillsammans trots politikers okunskap och dåliga vilja att hjälpa till på vägen.

Div 5 Nordöstra Skåne omg 21
Vilka: IFK Osby – Wisseltofta IF 2-0 (1-0)
När: 28 sep 2024
Mål: 1-0 (45) Alexander Saistam, 2-0 (84) Adam Idström
Publik: 307
Var:
Osby IP

Text: Andreas Bergman
Bild: Peter Reimer

KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT FÖRSTORA OCH SE BILDTEXT.

Custom Text