Det vankas kval för Kamraterna

Custom Text

IFK Osbys Max Sandberg och Albin Ekström deppar efter fotbollsmatchen mellan Trepca FC och IFK Osby. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Det var laddat för drama denna fina lördagseftermiddag på Göingevalle men när div 5 nö skulle avgöras. Hemmalaget Trepca FC behövde vinst eller oavgjort och gästerna IFK Osby var det bara vinst som gällde.

Hemmalaget tog taktpinnen och var på hugget direkt. Pigga ben, bra spel och ja det fick det mesta serverat på silverfat likt en Michelin-restaurang av gästerna IFK Osby. Förrätten serverades redan efter 12 minuter när Endrit kutllovci får fri gata och kan lägga in 1-0. Osby stod mest och tittade på. Fem minuter senare var det dax för huvudrätten och den serverades på finaste servisen av strul i backlinjen hos IFK. Hemmalagets Erjon Rama hade inga problem att göra 2-0 och det hade inte gått 20 minuter på klockan.

Trepca FCs Illir Shala har gjort 2-0 under fotbollsmatchen mellan Trepca FC och IFK Osby. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Middagsgästerna ville självklart ha efterrätt och när halvtimmen var spelad var det dax för glasyren att glänsa. Ilir Shala fick förtroendet att servera tårtan och det stod nu 3-0 till hemmalaget, vilket försprång de hade nu. Osby skulle behöva göra fyra mål för att kamma hem div 4 kontraktet. IFK Osby var inte helt paralyserade, de skapade en hel del chanser och hade de fått in en balja tidigt hade matchbilden förmodligen sett annorlunda.

IFK Osbys Robin Andreasson efter en missad målchans under fotbollsmatchen mellan Trepca FC och IFK Osby. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

I andra halvlek började ”Kamraterna” får ordning på spelet och det var de vit-blåa som styrde matchen helt. Målchanserna avlöste varandra och det hängde ett mål i luften.
Det skulle dröja till 70 minuter på klockan innan Osby fick in bollen bakom Alexander Holgersson i Trepca-målet. Albin Ekström nickar in den efter en ribbträff. Det blev match igen.
Hemmalaget blev ganska låga och IFK tryckte på bra nu. Nu är goda råd dyra om IFK ska komma ifatt, klockan tickade sakteliga mot de 90. Med tre minuter kvar av ordinarie tid reducerade Osby än en gång, Robin Andreasson (osäker på målskytt) var sist bollen och det stod 3-2 på resultattavlan som undertecknad inte hittade på Göingevallen.

IFK Osbys Albin Ekström har gjort 3-(1) under fotbollsmatchen mellan Trepca FC och IFK Osby. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Domare Jacob Paulsson hade lagt på ett fång minuter efter att hemmalaget hade legat i det så gröna och fina gräset vid var och varannan närkamp i andar halvlek. Sista minutrarna var det många nagelband på Osby-supportrarna som blev kortare och kortare, för det var nära mål ett antal gånger. Men det räckte inte, Trepca vinner och är klara på div 4 nästa säsong. För Kamraterna är det kval som vankas och redan nu på onsdag. Motståndarlag är vid skrivande stund inte klart.

Trepca FC vinner matchen och är klara för div 4 nästa säsong. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Hemmamatch fick en kort pratstund med Osby-tränaren Morgan Nilsson efter matchen och det var en besviken tränare:
– Nu är det rätt tufft, vi bjuder på tre mål i första halvlek. Vi gör ett bra försök i andra halvlek tycker jag. Hade vi fått ett mål i första så hade vi hade lite häng på dem, du ser här i slutet, de går på knäna. Det är bara att ladda batterierna, det är inget att be för, säger Osby-tränaren.

Div 5 Nordöstra Skåne omg 22
Vilka: Trepca FC – IFK Osby 3-2 (3-0)
När: 28 sep 2024
Mål: 1-0 (12) Endrit Kutllovci, 2-0 (19) Erjon Rama, 3-0 (28) Ilir Shala, 3-1 (69) Albin Ekström, 3-2 (87) Robin Andreasson?.
Publik: Säkert några hundra. Det var bra med folk.