Det var egentligen ingen tvekan

Custom Text

Osby IKs Anton Malm har gjort (5)-2 under ishockeymatchen mellan Osby IK och Lund Giants. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Hemmapremiär i Hangaren och Giganterna från Lund gästar denna eftermiddag och andra matchen i div tre södra F ska avverkas och ja, det var inte den mest välspelade eller mest spännande matchen vi bevittnade. Det blev tillslut en ganska enkel resa för ”de röe”.

Undertecknad missade de första 10 minuterna men förstod ganska snart att det var mycket puckinnehav från hemmalagets sida. Dagens första mål kom från Anton Malms klubba med ”Tjyven” som assist och 1-0 på tavlan.

Osby IKs Anton Malm har gjort 1-0 under ishockeymatchen mellan Osby IK och Lund Giants. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

I andra perioden fortsatte OIKs sitt puckinnhav men en tappad pass höll Lunds Ludvig Thomasson fram och fick fri passage mot Albin Jönsson i Osby-målet och kunde lägga den snyggt mellan benen, kvitterat, 1-1. Lite ologiskt sett på matchbilden. Halva perioden passerad och det blev en aning stökigt, inte så värst mycket men det blev så pass att hemmalaget Daniel Malm och Ludvig Thomasson sick sätta sig i skamvrån några minuter. Den kommande minuten blev helt matchavgörande. 14.47 krånglade Danne Petersson in 2-1 bakom en förvånad Christian Peen Andersen från ingen vinkel alls och 15.40 drar Axel Lindgren iväg en projektil mot högerkrysset, helt otagbar för herr Andersen i Lunda-målet, från ingenstans 3-1 till ”de röe”. Dock minuten senare skulle Casper tysta hemmalaget med en reducering, 3-2 och mellanakten var slut.

Osby IKs Axel Lindgren (ej i bild) gör (3)-1 under ishockeymatchen mellan Osby IK och Lund Giants. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Lund Giants Casper Ideström har gjort 3-(2) under ishockeymatchen mellan Osby IK och Lund Giants. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Tredje perioden var det mest Osby och gästerna började bli rätt slitna. Dock hann perioden knappt börja förrän Valtteri Lemmetty hade utökat med ett skott från blå och nu stod det 4-2. Det blev bitvis spel mot ett mål, som om Osby spelade powerplay men några mål antecknades inte. Gästerna försökte att komma in i matchen med att ta timeout men det powerplayet blev det inte mycket av. Det som skulle bli matchen sista anteckning var när Anton Malm gör sin andra balja för kvällen och nu var matchen defensivt avgjord. Tre ganska enkla poäng för OIK så här i början av säsongen.

Osby IKs Valtteri Lemmetty har gjort (4)-2 under ishockeymatchen mellan Osby IK och Lund Giants. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Hockeytrean Södra F omg 2
Vilka: Osby IK – Lund Giants 5-2 (1-0,2-2, 2-0)
Mål: 1-0 (13.23) Anton Malm, 1-1 (21.13) Ludvig Thomasson, 2-1 (34.47) Daniel Petersson, 3-1 (35.40) Axel Lindgren, 3-2 (36.15) Casper Ideström, 4-2 (40.19) Valtteri Lemmetty, 5-2 (55.47) Anton Malm.
När: 6 okt
Var: Osby Ishall
Publik: 311 (Noterbart: Endast 44 färre än serie- och fredagsmatchen i Glimma för en vecka sedan. Osby-publiken är laget trogen)

Klicka på bilden för se bildtext och förstora.