Det blev avancemang för Osbys herrar i kvalet

Custom Text

IFK Osbys Linus Persson under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och BK Skansen. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Då är vi där igen och vi ser en kuslig likhet med förra året. IFK Osby klarade första omgången av kvalet till fyran och det via minsta möjliga marginal mot Skansen. Sydskåningarna vann på IP men i totalen var det IFK som gick vidare med sammanlagt 3-2.

Vi fick se en första halvlek där Skansen inledde med 32 hörnor på rad men där framförallt IFK Osby styrde händelserna och spelade en fin fotboll. Det var egentligen bara glasyren på kakan som saknades för man skulle nog sett till att avgöra det här dubbelmötet med tanke på hur man rullade upp gång efter gång. Skansens farligheter kom efter bjudningar och en gång blev det riktigt farligt då Linus Persson fick agera räddande ängel.

IFK Osbys Linus Persson under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och BK Skansen. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

En god känsla av säkerhet infann sig till pausvilan och även i inledningen på halvlek två. Men säg den glädje som vara för evigt. Skansen vann en duell i straffområdet och bums fick Anton Malm vittja nätet och Skansen hade fått fart på maskineriet. Man skickade den ena pastejen efter den andra in mot straffområdet och kamraterna sjönk djupare och djupare ner mot sin egen mållinje.

BK Skansen har gjort 0-1 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och BK Skansen. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Minuterna tickade på men det kändes som om någon försett klockan med bromsolja då sekunderna kändes som timmar. Hur som helst drabbades Skansen av en utvisning efter två gula kort och hemmalaget fick andrum under matchens sista sekvenser. Det blev avancemang till det avgörande kvalet och många lättade spelare/ledare sjöng ut sin glädje efter slutvisslan.

IFK Osbys Adam Idström under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och BK Skansen. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Bergmans tre svettiga punkter från hörnflaggan:
· Det funkade denna gång men man måste nog vara beredda på att nästa runda mot Kosova kommer bli ett ännu tuffare slag. Jag tjajar om detta men jag tror att laget måste hoppas på högre makter att man får tillbaka Ludvig Lindmark till nästa lördag. Hans lugn och säkerhet med bollen hade behövts redan idag men kommer vara otroligt viktig i ett avgörande kval.
· Linus Persson stod som en härförare när det krävdes som mest. Han är de stora matchernas man och kan ibland försvinna i serielunken. Men precis lagom till kvalet har han steppat upp och gjort det rejält. Precis den ledare och vinnare som IFK Osby behöver under dessa heta veckor.
· Det är inte ofta man kan säga att en match var hård, tuff men ärlig. Men det var precis vad detta möte mot Skansen var. Båda lagen ville hemskt gärna vinna men samtidigt fanns det ändå en ärlighet gentemot varandra och det ska hyllas. Hemmatränaren, Mattias Nilsson, sammanfattade det hela såhär:
– Det har varit två roliga fotbollsmatcher mot ett bra lag. En matchserie som jag verkligen gillade. Det är inte ofta vi går mållösa och jag hade hoppats att vi skulle ha lite mer energi idag. Vi ska komma ihåg att det har varit en tuff vecka med dubbla matcher. Låt oss nu slicka såren och förbereda oss väl.

Kval till div 4 omg 1
Vilka: IFK Osby – BK Skansen 0-1 (0-0) (3-2 efter två matcher)
När: 12 okt 2024
Mål: 0-1 (56) Gabriel Norén
Publik: Några 100.
Var:
Osby IP

Text: Andreas Bergman
Bild: Peter Reimer

KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT FÖRSTORA OCH SE BILDTEXT.

Custom Text