Tränare och målvakt klara

Custom Text

Wisseltofta IFs Jesper Eriksson och André Bengtsson.
Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Wissselofta IFs säsong 2024 kan inget annat är benämnas som succé. Att sluta på en om man får säga stabil fjärde plats som nykomling är imponerande. Det blev häromkvällen klart vilka tränare som får förtroendet att leda WIF säsongen 2025 och det blir även nästa år Jesper Eriksson och André Bengtsson. 

Hemmamatch ställde några frågor till den ny/gamla tränaren ”Jeppe”.

Klassisk sportfråga, hur känns det att tackat ja till ett år till som tränare?
Fantastiskt! Jag tror att det känns väldigt bra för alla parter att vi fått det klart såhär tidigt.

Grattis till en bra säsong. Så här i efterhand, vad var er målsättning 2024?
Tack! På förhand var det en väldigt tuff serie med många bra lag. Och målsättningen från vår sida var att stanna kvar utan kval. 

Varför tror du WIF lyckades så bra som ni gjorde?
Wisseltofta har byggts upp under åren, och något som har varit allmänt känt är den sammanhållningen som klubben har. Det tillsammans med kvalitén och en bra inställning både på träningar och matcher har gjort detta möjligt. En grupp som drar åt samma håll och som har en grym vinnarmentalitet. Sen har det givetvis bara varit tändvätska när väldigt många har pratat ner oss, så motivationen till att motbevisa har varit väldigt hög. 
Vi ska inte glömma en av dem kanske allra största framgångsfaktorerna, Sune och Krille. Utan dem hade detta inte varit möjligt. Det är två personer som alla föreningar skulle haft.

Hur lägger ni upp arbetet inför 2025?
Arbetet har redan börjat. På lördag drar WIFFEN till Köpenhamn.

Även vem som blir keeper nästa säsong spikades och det blir Gabriel ”Gabbe” Svensson Cehlin. Som inför säsongen var glad om han släppte in under 100 mål. Det gick absolut bättre än så. ”Gabbe” släppte bara in 27 baljor, vilket var näst bäst i hela serien. Han kommer även vara B-lags ansvarig i Wisseltofta.

Wisseltofta IFs Gabriel Cehlin Svensson under fotbollsmatchen mellan Wisseltofta IF och IFK Osby. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Text och bild: Peter Reimer

Custom Text