Trelleborg vände och vann

Custom Text

Trelleborgs IFs Axel Olausson Ljungmark gör 3-(4) under ishockeymatchen mellan Osby IK och Trelleborgs IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Det duggar inte tätt med hockeymatcher för tillfället så Hemmamatch tog sig ner och bevittnade när sydskåningarna från Trelleborg kom på besök och mötte Osby IK J18. Det blev en svängig historia där gästerna vände och vann.

Inledningen av matchen var det gästerna som hade mest puck och det blev mycket spel mot Osbys mål där Tim Malmgren hade fullt upp att avstyra målchanserna.
Hemmalaget kom mer och mer in i matchen och men en man i utvisningsbåset kunde Sigge Blomqvist lirka sig fri och sätta kvitteringen. De röe fick bra med energi av målet och förde det mesta av spelet nu.

Osby IKs Sigge Blomqvist gör (1)-1 under ishockeymatchen mellan Osby IK och Trelleborgs IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Osby hade momentum i matchen och det hängde ett ledningsmål i luften och när sedan Trelleborg får lag straff för ”Too meny players on the ice” trodde nog de flesta i Hangaren att nu blir det 2-1. Men snöpligt nog kunde gästernas Hampus Andersson sno åt sig pucken när Osbys målvakt Tim Malmgren sjabblat rejält i egen zon och göra 1-2 istället.

Osby IKs Sigge Blomqvist har gjort (2)-2 under ishockeymatchen mellan Osby IK och Trelleborgs IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

I andra perioden var det hemmalaget som hade matchen från första minut och Trelleborg var inte i närheten av vad de var i första perioden.
Det skulle endast gå två minuter på uret innan kvitteringen kom. Sigge Blomqvist lirkar sin välväxta kropp genom Trelleborgsförsvaret och kan enkelt hänga in 2-2.
Dagens snyggaste mål, utan att vara allt för röd kom genom ett fint anfall där Liam Dahlquist lägger en smörpassning på backhand från vänster till höger och lurar William Olsson i Trelleborgsmålet. Från höger kommer Olle Blomqvist som bara har att lägga in den. Hemmalaget har vänt matchen, 3-2. Efter hemmalagets ledningsmål blev det endel frustrationer hos gästerna och det märktes i deras spel som de inte fick att fungera.

Osby IKs Olle Blomqvist gör (3)-2 under ishockeymatchen mellan Osby IK och Trelleborgs IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Tredje akten blir en aning hafsig från bägge lagen. Osby är väl de som har bäst spel men de sätter inte chanserna. Det blev ett gäng minutrar med utvisningar efter de vevats med handskarna.
Det är nu det blir några intensiva minutrar. Gästerna tar timeout när Osby får Benjamin Harrysson utvisad för Hooking men i deras powerplay får de ingen utdelning.
56:23 krånglar Trelleborgs Erik Nordbeck in kvitteringen 3-3 och 56:52 lyckas Axel Olausson Ljungmark trycka in gummitrissan till 3-4. På 29 sekunder vänder och vinner Trelleborg matchen.
Osby får aldrig till några farliga chanser till kvittering och de får aldrig någon ro att plocka ut målvakten utan det skulle lika gärna kunna bli ett mål till för gästerna men det stannar vid 3-4.

Trelleborgs IFs Erik Nordbeck har gjort 3-(3) under ishockeymatchen mellan Osby IK och Trelleborgs IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

J18 Div 2 Omg 3
Vilka: Osby IK – Trelleborgs IF 3-4 (1-2, 2-0, 0-2)
Mål: 0-1 (05:00) Jacob Norell, 1-1 (13:30) Sigge Blomqvist, 1-2(17:09) Hampus Andersson, 2-2 (22:02) Sigge Blomqvist, 3-2 (33:24) Olle Blomqvist, 3-3 (56:23) Erik Nordbeck, 3-4 (56:52) Axel Olausson Ljungmark.
När: 17 okt
Var: Osby Ishall
Publik: 50-60 kanske

Text och bild: Peter Reimer

Klicka på bilden för se bildtext och förstora.