Oavgjort i första mötet

Custom Text

IFK Osbys Robin Andreasson har gjort (2)-2 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och KSF Kosova. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Gör man inga mål vinner man inga fotbollsmatcher. Lite så var läget för IFK Osby när domaren blåst för halvtid. Man spelade ganska skapligt, men när det väl skulle till konstycket att sparka läderkulan över linjen saknades något. Det ville sig inte riktigt men gästerna i rött från Malmö visade prov på det omvända. Inget särskilt skickligt spel men en ohygglig effektivitet och via en hörna och en missil från långt avstånd hade man skaffat sig ett övertag som kändes svårt att nå ikapp på.

KSF Kosova gör 0-1 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och KSF Kosova. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Men då hade inte bortalaget räknat med att tränare Mattias Nilsson hade en femkrona i sin ficka och den såg han till att stoppa i Robin Andreasson-maskinen samtidigt som han bytte plats på honom från försvar till anfall. Tänk er en person med otroligt mycket energi som bara springer tills det inte finns några skor kvar på fötterna och addera en inställning som hade fått självaste Stefan Schwarz att lyfta på ögonbrynen. Detta i kombination skulle ändra på matchbilden och ge oss hopp inför returen om en vecka.

IFK Osbys Colin Kroon passar in till Robin Andreasson som nickar in (1)-2 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och KSF Kosova. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

IFK Osbys Robin Andreasson gör (1)-2 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och KSF Kosova. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Colin Kroon, som hämtats direkt från slagfältet i det militära, hade kikarsiktet inställt och slog ett precist inlägg som Robin Andreasson satte pannan på och reduceringen var ett faktum. Vitklätt lag fortsatte att storma framåt men kvitteringen lät vänta på sig till strax före slutvisslan då Andreasson åter höll sig framme och med en vrist pumpade bollen i nät.

IFK Osbys Robin Andreasson har gjort (2)-2 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och KSF Kosova. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

En vecka att återhämta sig.
En vecka att fundera.
En vecka att njuta av en härlig upphämtning.
En vecka att hitta en mental bild – detta kan absolut gå vägen.

Bergmans tre tankar:
· Jag och fotograf Peter följer det här laget i ur och skur. Vi har funnits med sedan vinterträningen, via knottfyllda matcher under sommaren och höstvackra kvalmatcher. Men när det ska avgöras är vi inte med denna gång. Det står för en gångs skull annat i kalendern. Bra eller dåligt? Vi har inte varit några turbringare så här långt. Men vi kommer följa framfarten i Malmö via telefonen, var så säkra.
· Albin Ekström, en av lagets viktigaste spelare, sitter på BB. Liam Fricks ljumske har mått bättre. Kan någon av dem vara med på lördag? Det vore mumma då man har flera spelare som spelar halvskadade. Det är den tiden på säsongen men jag önskar IFK Osby lite tur när det gäller det ämnet. Det har man verkligen inte haft under säsongen.
· Damlaget fick 0-0 i sin första match i kvalet för att hålla sig kvar i division 3. Ett läge där man nu har chansen att avgöra på hemmaplan. Nästa lördag spelar herrarna i Malmö på lördag och damerna 14:00 på lördag (Osby IP). Stötta lagen och håll alla tummarna.

Text: Andreas Bergman
Bild: Peter Reimer

Kval till div 4 omg 2
Vilka: IFK Osby – KSF Kosova 2-2 (0-2)
När: 19 okt 2024
Mål: 2 x Robin Andreasson
Publik: Några 100.
Var:
Osby IP

Text: Andreas Bergman
Bild: Peter Reimer

KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT FÖRSTORA OCH SE BILDTEXT.

Custom Text