En måsteseger för IFK

Custom Text

IFK Osbys Malva Forsell har gjort 1-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Vanneberga IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

För att inte komma allt för nära nedflyttningsstrecket var en vinst för IFK Osby mot Vanneberga IF ett måste idag när lagen drabbades samman på ett soldränkt Osby IP.
Hemmalaget började bäst med en rejäl målchans i minut tre.
På ett inlägg från höger styrde Osbys Malva Forsell in ledningsmålet minuten efter, alltså i fjärde spelade minuten.

IFK Osbys Malva Forsell gör 1-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Vanneberga IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Gästerna fick ett anfall trots att hemmalaget hade mest boll. Osby slarvade i backlinjen och lite flipper så satt kvitteringen genom Hanna Tegeborn. Lite snopet så som matchen hade sett ut.
När kvarten passerats blev matchen lite jämnare med mycket spel på mitten av den grön mattan. Dock var det hemmalaget som styrde spelat mest och vid tjugofem spelade fick man en rejäl målchans gånger två, men inget närrassel.
Något avslaget spel en period till Osbys Emma Nilsson fick chansen att göra ledningsmålet men sår den i gavlen. De flesta på IP trodde nog att det blev mål, undertecknad inräknad.
Med minuten kvar av halvleken löper hemmalagets Amanda Andersson på högerkanten, får in ett inlägg och där står Ebba Johansson påpassligt och kan lägga in 2-1 målet. Attans så snyggt.
I absolut sista sekunderna av halvleken får Vanneberga en frispark i bra läge men utan resultat. De får dock med sig en hörna som blir riktigt farlig med en ribbträff som resultat. Hualigen, det var bra nära en kvittering.

IFK Osbys Ebba Johansson gör (2)-1 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Vanneberga IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

I andra halvlek tar hemmalaget över matchen en aning. De hade bättre tryck på gästerna och skapade ett par hörnor och en stolpträff signerad Linnea Wallenborg.
Hörnorna avlöste varandra men av dessa blev det inget att notera.
Det skulle dröja till åttiofemte minuten när Amanda Andersson tar sats och löper en solorejd med bollen springer ifrån försvararna och runda en annan för att sedan snyggt lägga in 3-1 till de vit-blåa och det var helt rättvist.

IFK Osbys Amanda Andersson har gjort (3)-1 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Vanneberga IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Matchen avslutas med en fin brytning av Elsa Lindhe i Osbymålet, en av får aktioner hon behövde göra i andra halvlek.
Det är nu lite luft ner till nedflyttning och laget kan andas ut en aning. Men det är många poäng kvar att kriga för så än är det inte slut.

Div 3 Östra Skåne omg 17
Vilka: IFK Osby – Vanneberga IF 3-1 (2-1)
Mål: 1-0 (4) Malva Forsell, 1-1 (10) Sofia Agrell, 2-1 (45) Ebba Johansson, 3-1 (85) Amanda Andersson.