Kassaskåpssäker seger

Custom Text

IFK Osbys Alexander Saistam gör 5-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Edenryds IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Dagens match mellan toppen och botten i herrarnas div 5 NÖ och då mellan IFK Osby och Edenryds IF blev aldrig någon större nagelbitare.
Redan efter sju minuter spelade håller sig Albin Ekström framme och kan göra dagens första mål, fler skulle det bli.
Tjugo minuter in i halvlek visar hemmalaget upp ett fint klapp-klapp-spel, om man får använda en hockeyterm och sist på bollen är Arian Mikic som gör 2-0 till kamraterna.
Hemmalaget har som ni säkert förstått haft mest boll och de jobbar till sig ett gäng hörnor som blir resultatlösa.

IFK Osbys Arian Mikic har gjort 2-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Edenryds IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Halvtimmen in och det var dax för Alexander Saistam att visa sig för publiken på ett för det mesta soldränkt IP. Nummer åtta löper sig fri och kan enkelt lägga den höger om Edenryds målvakt Emil Gunnarsson.
Edenryd fixar åtminstone till sig en frispark från höger efter ca fyrtio minuter, men det blir inget av den och i kontringen efter får Adam Idström en farlig målchans på en nick.
Vad som såg ut som en kanonräddning från Gunnarsson i Edenrysmålet blev en perfekt skarv till Albin Ekström som stod på rätt plats och kunde bara sätta till pannan och 4-0 på tavlan.
De fyrtiofem var avklarade och en trygg ledning till hemmalaget.

IFK Osbys Albin Ekström (skymd) gör 4-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Edenryds IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Första fem-sex minuterna i andra halvlek lät Osby gästerna komma in lite i matchen. Vad det berodde på har jag ingen kännedom i men Osby var kanske inte riktigt på tårna efter urladdningen i första. Gästerna ordnar både till sig en hörna och en farlig målchans.
Dock dröjde inte länge förrän de vit-blåe tog över taktpinnen igen och fick ett gäng hörnor till på kontot.
Det skulle dröja till timmen spelad när Osby får en hörna från vänster och på den bollen är Herr Saistam högst på och dundrar in 5-0. Snyggt som attan.
Bara ett gäng minuter senare skulle Adam Idström lägga sin långa kropp i horisontellt läge och gör 6-0 på volley, ja sicken balja.
Som grädden på moset skulle Albin Ekström kröna dagen med ett hattrick och göra 7-0 till hemmalaget och dagens tre poäng var kassaskåpssäker.

IFK Osbys Adam Idström gör 6-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Edenryds IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Div 5 Nordöstra Skåne omg 17
Vilka: IFK Osby – Edenryds IF 7-0 (4-0)
Mål: 1-0 (7) Albin Ekström, 2-0 (19) Arian Mikic, 3-0 (30) Alexander Saistam, 4-0 (42) Albin Ekström, 5-0 (62) Alexander Saistam, 6-0 (65) Adam Idström, 7-0 (81) Albin Ekström.